מורסה

דיון מתוך פורום  כירורגיה

21/06/2000 | 17:04 | מאת: רוני לן

ניתוח לניקוז מורסה - כמה זמן עורך הניתוח? לאחר גמר האשפוז , האם יש צורך בזמן התאוששות? כמה זמן? בהנחה שעלי לקבל חיסונים לקראת נסיעה לחו"ל, האם יש חיסון שעלי לא לבצע טרם הניתוח?

21/06/2000 | 20:01 | מאת: דר' א. ויזר

רוני חביבי גם שאלות צריך לדעת לשאול... מורסה איפה? גודל, זמןהופעה וכד' אלו פרטים נחוצים לתשובה הגיונית. כעיקרון פתיחה וניקוז מורסה יכול להעשות במרפאה בהרדמה מקומית או בבית חולים בהרדמה כללית תלוי בגודל ומיקום. בניתוח הכירורג מבצע חתך לפתיחת כי המוגלה ומשאיר את הפצע פתוח לרפוי עצמי האורך לפי גודל המורסה בין ימים אחדים ועד למס' שבועות. תחזור אלינו עם פרטים מדויקים ונשמח לענות. דר' א. ויזר

22/06/2000 | 01:38 | מאת: רוני

ד"ר ויזר, אני מודה לך על תשובתך המהירה לשאלתי. אם כן ,אחדד את השאילתה - מדובר במורסה בעצם הזנב, בעלת פצע פתוח והפרשות מוגלה. הפצע הוא יחיד והכאב מרוכז באזור הפצע. אני סובל מהבעיה קרוב ל 4 חודשים (באופן מודע לפחות). גודל הפצע כמחצית מגודלו של מטבע 5 אג' ( סלח לי על התיאור, אני בעיצומן של הכנות למבחן פסיכומטרי). במכתבי המקורי שאלתי - כמה זמן עורך הניתוח, ובכמה ימי התאוששות מדובר לאחר הניתוח? כמו כן שאלתי האם יש סיכון בחיסונים מסוימים שעלי לעשות עקב נסיעה לחו"ל (כגון צהבת A,B , טיפוס , אנטי טטנוס) ? ובשאלה נוספת - מהם המגבלות בימי ההתאוששות? האם יש מגבלה בעבודה פיסית? בתודה מראש רוני

מנהל פורום כירורגיה