בקע

דיון מתוך פורום  כירורגיה

17/09/2000 | 21:37 | מאת: משה

לד"ר שלום ! באחת מתשובותיך ציינת כי אין צורך למהר ולנתח אלא אם יש סימני כליאה. מהם סימנים אלו? והאם ניתן לאבחנם לבד? כמו כן ברצוני לשאול בעיקבות מאמר שקראתי על שיטה חדשה לטיפול בבקע והנקראית בשם perfix plug . האם שיטה זו הוכיחה עצמה ,מה יתרונותיה וחסרונותיה לעומת קודמותיה, ומתי משתמשים בה ,אם בכלל. בתודה משה

18/09/2000 | 17:27 | מאת: ד"ר א. ויזר

שלום משה, באופן עקרוני הטיפול בשבר הוא ניתוח, טענתי שבנסיבות מסוימות אין מה למהר לניתוח אך לאדם צעיר ובריא אין מה לחכות. כליאה של בקע הוא מצב חרום רפואי הדורש ניתוח מיידי בכל שעות היום והלילה אז למה לחכות לכך. סימני הכליאה הם כאבים חזקים במקום הבקע, רגישות מקומית למגע, בחילות הקאות ולעיתים חום. הניתוח שציינת משתמשים בחומר הדומה לחומר של הרשת בה משתמשים בניתוח הרגיל ומבצעים מעין פקק במקום החולשה בדופן הבטן. הטכניקה מוכרת ובשימוש שכיח. דר' ויזר

מנהל פורום כירורגיה