בדיקת ממוגרפיה

דיון מתוך פורום  כירורגיה

15/09/2000 | 16:35 | מאת: רבקה

שלום רב, אני בת 45, ביצעתי בדיקת ממוגרפיה. רופא הנשים ששלח אותי לבדיקה המליץ לי להיבדק אצל רופא כירורג, לאחר שראה את התשובה. להלן: ממוגרפיה בשיטת ה Low Dose תמוחות: קרניו-קאודליות ואלכסונית מרקם רקמת השד: בחלקו פיברוגלנדולרי ובחלקו שומני. גוש/גושים: שד ימין: 1. מרכזי ותחתון חיצוני שני גושים בקוטר 1.5 ס"מ בעלי שולים חדשים. 2. מתחת ופנימי לפיטמה גוש רך בקוטר 1 ס"מ שד שמאל: מאחורי ופנימי לפיטמה גוש רך בקוטר 1 ס"מ. הסתיידויות: שד ימין בודדות גלובולריות. פטמות: תקינות צינוריות: תקינות עור: תקין בלוטות בית השחי: תקינות. בדיקה סונוגרפית של השד: גוש (גושים): שד ימין: שעה 8 גוש סולידי במימדים 0.7*0.7 ס"מ, שעה 9 גוש סולידי במימדים 1*1.1 ס"מ חדים לובולררים היפואוקגני. שד שמאל: הממצא הרנטגני לא הוגדר. בלוטות בית השחי: תקינות. סיכום: שד ימין: גושים כמתואר הוגדרו בסונר כסולידיים (שעה 8-9) מתאימים בראש ובראשונה לפיברואדנומות, גוש נוסף לא הוגדר בעל מאפיינים רנטגניים שפירים. שד שמאל: גוש כמתואר לא הוגדר בסונר מתאים לפיברואנדומה. אשמח, אם תוכל, לקבל ממך חוות דעת על הבדיקה, שכן ברצוני לשמוע חוות דעת נוספת. תודה על שהקדשת תשומת לב לקריאת מכתבי! בכבוד רב, ריקי.

15/09/2000 | 17:01 | מאת: ד"ר א. ויזר

שלום ריקי, אנו מודים שפנית אלינו בנושא חשוב זה, אני מעריך כי המעקב שאת מבצעת הוא רנטגני בלבד או בדיקה על ידי גניקולוג במסגרת של בדיקת נשים. ובכן לפי התשובה שהכתבת יש בשדייך מס' אזורים הנראים על ידי רופא הרנטגן כגושים וחלקן גושים שאינם ציסטות. המראה הרנטגני מצביע על כך כי הגושים שפירים..אך הרנטגן לבד אינו כלי איבחון אלא האבחנה נעשית על ידי כירורג ולעיתים יש צורך בלקיחת דגימה על ידי ניקור או ביופסיה, בעיקר לאישה בגילך. אני משער כי עשית בעבר צילומי ממוגרפיה ויש צורך שרופא רנטגנולוג מומחה ישווה בין הצילומים ויראה אם גושים אלו נראו בעבר. ממליץ כי תפני עם כל צילומיך למרפאה כירורגית של אחד מבתי החולים לצורך בדיקה וחשוב יותר מעקב חצי שנתי כמו כל אישה אחרת. בברכה דר' ויזר

מנהל פורום כירורגיה