בדיקת c.t.

דיון מתוך פורום  כירורגיה

14/09/2000 | 00:29 | מאת: יחיאל

האם בדיקת C.T. מהימנה כל צרכה באיבחון מחלות ? האם יש בה סכנות כלשהן ?

14/09/2000 | 19:47 | מאת: ד"ר א. ויזר

שלום יחיאל, שאלתך כללית מידי מכדי לענות תשובה "חכמה" רצוי לקבל מעט פרטים לגבי הצורך בבדיקה ולאיזה נושא היא נועדה. באופן כללי בדיקת הטומוגרפיה הממוחשבת ct היא בדיקה הנעשית על ידי מכשיר רנטגן צילום בעזרת קרני x אשר במקרה זוה אין זה צילום בודד אלא מכמה מוקדים אשר התמונות המצולמות מעובדות בעזרת מחשב הנותן תמונה וירטואלית ומדגימה את הגוף בצורה כמעט אנטומית. המחשב יוצר תמונות של פרוסות כאילו חתכו את האיבר לפרוסות דקות וכל פרוסה ניראת בנפרד. כושר האיבחון הוא גדול, לרוב אין בזה סיכון פרט לעובדה שזו קרינת רנטגן. דר' ויזר

מנהל פורום כירורגיה