אחלזיה

דיון מתוך פורום  כירורגיה

13/09/2000 | 18:44 | מאת: רחל

מאחר ואין רופא גסטרואנטולוג בפורום, אני מפנה את שאלתי אליך, בהתלבטות בינך לבין הניאורולוג, שגם הוא איננו. בכל אופן, ביומיים האחרונים יש לי התקף חמור של האחלזיה שלי והגעתי למוקד תר"ם שם נתן לי הרופא, לפנות בוקר, זריקת קורטיזון שלא כל כך עזרה וכדור קורדיל 5 מ"ג שעזר יותר. כעת, כואב לי עדיין, מאד, בית החזה כולו, אני ממש מתלבטת אם לקחת עוד כדור. לקחתי אקמול נגד הכאבים אבל, נראה לי שהוא לא עוזר במיוחד. שאלתי, מה ניתן לעשות, לדעתך, למנוע הישנות של מקרים מעצבנים שכאלה? (התקף "רגיל" מחליש אותי למשך יום או יומיים, בדרך כלל. מה שהיה לי הלילה זה חדש בשבילי ואני מרגישה חלשה ביותר) ובמקרה כמו עכשיו, מה לעשות? תודה.

13/09/2000 | 21:17 | מאת: ד"ר א. ויזר

שלום רחל, אכן הנושא נמצא בטיפול רופאי גסטרו, אבחנה זו נקבעת לאחר בדיקה מקיפה של תנועתיות הוושט. לכירורגיה יש פתרון טוב ניתוחי. מדוע שלא תבקשי התייעצות עם כירורג על מנת לשקול ניתוח בכל מקרה רצוי להתייעץ עם רופא הגסטרו לגבי הטיפול הקבוע במחלה. אם למרות הטיפול יש סבל מהמצב יש לשקול ניתוח. בברכה דר' ויזר

מנהל פורום כירורגיה