אולקוס

דיון מתוך פורום  כירורגיה

12/09/2000 | 16:35 | מאת: אבי

שלום רב! הייתי מאד מעוניין לדעת מה כן מותר לאכול ומה לא לאדם הסובל מאולקוס. אני ניזון בעיקר ממאמרים שקראתי ולא פעם מצאתי "סטירות" לגבי צריכת מאכלים. אודה לכם מאד אם תעזרו לי בנושא.

12/09/2000 | 18:24 | מאת: ד"ר א. ויזר

שלום אבי, שאלתך צריכה להיות מופנית לפורום של "גסטרואנטרולגיה" אך לצערי אין רופא כזה באתר שלנו. למיטב ידיעתי הנוהל הותיק של דיאטה מסוימת כבר אינו תופס. נהוג היה להמליץ על אוכל חלבי, דל שומן לא מטוגן וכד' כמובן ששתיה חריפה , קפאין, סגריות זה אסור. לדעתי כיום עליך לבדוק עצמית מה מפריע לך ומה לא. ועל פי זאת לגבש דיאטה מתאימה. תוכל גם לפנות לפורום דיאטה כאן בפורום ולהתיעץ עם דיאטנית קלינית. דר' ויזר

מנהל פורום כירורגיה