ורידים בולטים

דיון מתוך פורום  כירורגיה

10/09/2000 | 12:16 | מאת: לילך

שלום, אני בת 30 וסובלת מורידים בולטים בשתי הרגליים. הייתי אצל רופא והומלץ לי להוציא את הורידים החולים בניתוח עקב אי ספיקה. אני מתלבטת האם לעשות את הניתוח כיוון שעוד לא הייתי בהריון, וכיוון שאבי הסובל מאותה בעיה, עבר ניתוח, אך הוורידים חזרו. מה דעתך? האם יש סכנה בריאותית בלהשאיר את הורידים כמו שהם?

10/09/2000 | 21:12 | מאת: ד"ר א. ויזר

שלום לילך, השיקול שלך נכון, הורידים נוטים לחזור גם לאחר ניתוח אם כי לא בכמות שהיתה. יש להשמר ממצב של דלקות ורידים וללכת עם גרבים אלסטיות. ניתן לדחות זאת לאחר לידות. דר' ויזר

מנהל פורום כירורגיה