המנגיומה בכבד

דיון מתוך פורום  כירורגיה

14/06/2000 | 21:49 | מאת: אלי

בבדיקת US של הכבד, כתב הרופא כי באונה הימנית יש מוקד היפראקוגני בגודל 2.9 ס"מ סונוגרפית מתאים להמנגיומה. מה משמעות המימצא ומה הטיפול הנידרש? בנוסף, צוין כי הכבד בעל הסננה שומנית בדרגה בינונית. מה המשמעות? תודה, אלי

15/06/2000 | 13:24 | מאת: דר' א. ויזר

שלום אלי המנגיומה היא התרחבות של כלי דם או צבר של כלי דם לרוב הממצא קיים מלידה ואין לו כל משמעות. הסננה שומנית של הכבד נובעת מאגירה של שומן בתאי הכבד גם היא אינה דורשת כל טיפול ממליץ שתבדוק ותטפל במשקל הגוף ובאם יש שומנים בדם תפנה עם בדיקות אלו לרופא המשפחה

24/06/2000 | 12:28 | מאת: חוה

שלום . בבדיקת אולטרה סאונד נתגלה ממצא שבו מצוין שזה כנראה המנגיומה . האם להסתפק בזה או שצריך בדיקה נוספת כדי לודא שזה אכן מנגיומה ולא חלילה דבר אחר. מה עלי לעשות?אילו בדיקות נוספות עלי לבצע? תודה מראש חוה

16/06/2000 | 10:10 | מאת: ד"ר ישראלית

אלי שלום, בנושא המנגיומה בכבד כבר נשאלתי בעבר-חפש תשובה מפורטת בפורום בדפים הקודמים. בעיקרון המנגיומה לא מצריכה טיפול.

מנהל פורום כירורגיה