פיסורה בפעוט בן שנה ושלושה חודשים

דיון מתוך פורום  כירורגיה

09/09/2000 | 18:34 | מאת: אמא מודאגת

לבן שנה ושלושה חודשים אובחנה פיסורה ( הסימנים : דם בטיטול ). הטיפול שהוצע היה שמן קיק , שתייה מרובה ואמבטיות מרובות. 1. מהי פיסורה? 2. מה הטיפול המומלץ? 3. האם זה שכיח אצל פעוטות , והאם זה יכול להירפא לבד ? אם כן , תוך כמה זמן ?

10/09/2000 | 21:27 | מאת: ד"ר א. ויזר

שלום אמא, פיסורה יכולה להופיע גם אצל תינוק, פציעה של פי הטבעת מצואה קשה, לרוב זה חולף ללא צורך בטיפול נוסף על מה שציינת. נסי להוסיף תרופות "סבתא" לשם ריכוך יציאות, כגון מיץ שזיפים וכד' אל דאגה המצב מסתדר מעצמו. כמובן שיש לבדוק מעט יותר אם המצב חוזר על עצמו,עם כאבי בטן, צואה רירית ודמית. דר' ויזר

03/04/2001 | 11:51 | מאת: יואל כהן

לפני שלושה חודשים החלה הבעיה , היציאות היו קשות מדי ונגרמו לביתי חתכים בפי הטבעת , עד היום הם לא מגלידים . היינו אצל שני רופאים מומחים מטעם הקופה(לאומית) והרופא (פרופסור בן צבי)שלח אותנו לרכוש משחה מיוחדת בת"א (רח דיזינגוף) יחד עם חומר חיטוי ושתיה של גרגרים מומסים במים (עוזרים ביציאה ) התחלנו את הטיפול זה שלושה ימים , הבעיה , שניסינו כבר הכל , ובינתיים הילדה פשוט עוברת ייסורים בכל פעם שרק יש לה יציאות , היא גם מתאפקת ולא מרפה ואז מצטבר לה יותר צואה במעיים , וזה פשוט הופך להיות כל יום בכי וייסורים , פשוט לא להאמין. ד"ר נכבד , נורא קשה וכואב לנו לראות אותה כך , היא בד"כ ילדה פעלתנית מאוד ואהבת לצחוק להשתולל ומשהו מדהים עוד ביחסית לגילה , בשלושה חודשים האחרונים היא לגמרי אדם אחר , נורא קשה לנו ואנו מחפשים את הטיפול המהיר ביותר שיפסיק את הסבל של הילדה , הטיפול הכי טוב שיש , כיון שלא יכול להיות שלילדה בגילה יש בעיה כזו חריפה והדבר ימשך עוד חודשיים לפחות לפי הטיפול החדש. מהו הפיתרון?

03/04/2001 | 11:51 | מאת: יואל כהן

לפני שלושה חודשים החלה הבעיה , היציאות היו קשות מדי ונגרמו לביתי חתכים בפי הטבעת , עד היום הם לא מגלידים . היינו אצל שני רופאים מומחים מטעם הקופה(לאומית) והרופא (פרופסור בן צבי)שלח אותנו לרכוש משחה מיוחדת בת"א (רח דיזינגוף) יחד עם חומר חיטוי ושתיה של גרגרים מומסים במים (עוזרים ביציאה ) התחלנו את הטיפול זה שלושה ימים , הבעיה , שניסינו כבר הכל , ובינתיים הילדה פשוט עוברת ייסורים בכל פעם שרק יש לה יציאות , היא גם מתאפקת ולא מרפה ואז מצטבר לה יותר צואה במעיים , וזה פשוט הופך להיות כל יום בכי וייסורים , פשוט לא להאמין. ד"ר נכבד , נורא קשה וכואב לנו לראות אותה כך , היא בד"כ ילדה פעלתנית מאוד ואהבת לצחוק להשתולל ומשהו מדהים עוד ביחסית לגילה , בשלושה חודשים האחרונים היא לגמרי אדם אחר , נורא קשה לנו ואנו מחפשים את הטיפול המהיר ביותר שיפסיק את הסבל של הילדה , הטיפול הכי טוב שיש , כיון שלא יכול להיות שלילדה בגילה יש בעיה כזו חריפה והדבר ימשך עוד חודשיים לפחות לפי הטיפול החדש. מהו הפיתרון? תודה רבה

03/04/2001 | 11:55 | מאת: יואל כהן

לפני שלושה חודשים החלה הבעיה , היציאות היו קשות מדי ונגרמו לביתי חתכים בפי הטבעת , עד היום הם לא מגלידים . היינו אצל שני רופאים מומחים מטעם הקופה(לאומית) והרופא (פרופסור בן צבי)שלח אותנו לרכוש משחה מיוחדת בת"א (רח דיזינגוף) יחד עם חומר חיטוי ושתיה של גרגרים מומסים במים (עוזרים ביציאה ) התחלנו את הטיפול זה שלושה ימים , הבעיה , שניסינו כבר הכל , ובינתיים הילדה פשוט עוברת ייסורים בכל פעם שרק יש לה יציאות , היא גם מתאפקת ולא מרפה ואז מצטבר לה יותר צואה במעיים , וזה פשוט הופך להיות כל יום בכי וייסורים , פשוט לא להאמין. ד"ר נכבד , נורא קשה וכואב לנו לראות אותה כך , היא בד"כ ילדה פעלתנית מאוד ואהבת לצחוק להשתולל ומשהו מדהים עוד ביחסית לגילה , בשלושה חודשים האחרונים היא לגמרי אדם אחר , נורא קשה לנו ואנו מחפשים את הטיפול המהיר ביותר שיפסיק את הסבל של הילדה , הטיפול הכי טוב שיש , כיון שלא יכול להיות שלילדה בגילה יש בעיה כזו חריפה והדבר ימשך עוד חודשיים לפחות לפי הטיפול החדש. מהו הפיתרון? תודה רבה

מנהל פורום כירורגיה