אי ספיקה ורידית

דיון מתוך פורום  כירורגיה

08/09/2000 | 21:38 | מאת: מיה

שלום, שמי מיה, בת 20 ואני סובלת כ-6 שנים מבצקות ברגלים שהולכות ומתגברות עם מאמץ, הבצקות מופיעות לאחר הליכה מרובה, ריצה, או כל מאמץ פיזי דומה ביקרתי אצל כירורג כלי דם עוד כשהייתי חיילת ונאמר לי שזה "שום דבר" ונתן לי גרביים אלסטיות, אני חייבת לציין שאני עדיין הולכת עם הגרביים אך הבצקות ממשיכות להופיע, עם השנים הבעיה החלה לצוץ בכל יום גם בימים ללא מאמץ, אם תוכל להפנות אותי או לתת לי עצה איך "להיפטר" או להקטין בעיה זו אודה לך מאד. תודה, מיה.

09/09/2000 | 18:17 | מאת: ד"ר א. ויזר

שלום מיה, לדעתי עלייך לפנות לברור הנושא אצל כירורג המומחה לכלי דם. לעבור בדיקה יסודית וכן בדיקה של סונר-דופלר של מערכת הורידים. לאחר בדיקה תוכלי להחליט לגבי הטיפול המתאים. יתכן שמדובר באי ספיקה ורידית או לימפטית. דר' ויזר

מנהל פורום כירורגיה