קולונוסקופיה

דיון מתוך פורום  כירורגיה

12/06/2000 | 16:58 | מאת: דליה

שלום רב בבדיקת קולונוסקופיה נלקחו ביופסיות להלן התוצאות התקבלו בפורמלין מספר קטעי רקמה לבנים אצורים, הגדול בגודל 0.3 ס"מ הוכנס כל החומר. תיאור מיקרוסקופי Diagnosis Endoscopic biopsy of rectum A) Fragments of colonic mucosa associated with moderate monomuclear infiltration of lamina propria. B) Melanosis coli. ברצוני לברר מה אומרות תוצאות אלה תודה דליה

12/06/2000 | 19:08 | מאת: דר' א. ויזר

שלום דליה ראשית ברצוני לבקשך להבא שתתארי לנו מדוע בוצעה בכלל הבדיקה, בת כמה את ופרטים נוספים לגביך בנוגע למחלתך. כך נוכל לתת תשובה "חכמה" יותר. בסך הכל בתשובה של הביופסיה הינ תקינה הבודק מצא הסננה של תאי דלקת בדופן המעי וכן ממצא של מלנוזיס שהוא קיום של חלקי צבע בתוך התאים. זוהי תופעה מוכרת באנשים מבוגרים הצורכים שנים רבות כדורי לקסטיב. אם רצונך בפרטים נוספים חיזרי אלינו עם פרוט של מחלתך לבריאות דר' ויזר

14/06/2000 | 14:54 | מאת: דליה

שלום רב הנני בת 40, סובלת מעצירות כרונית מילדות , מעולם לא השתמשתי בלקסטיב אלא מתה העשוי מעלי סנה מזוני כולל כבר שנים המון ירקות ופירות. מוצרי חלב דגנים וביצים, כמעט ואינני אוכלת בשר לפני כשלושה חודשים החלה הפרשה מוגלתית מהרקטום+כאבים עזים גם בבטן קבלתי אנטיביוטיקה כשלושה שבועות , אך זה לא עזר עברתי ניתוח פיסורה+פיסטולה (לאחר סיגמואוסקופיה) ההפרשה המוגלתית פסקה כאבי הבטן לא פסקו בסקירת בטן-צילום אובחנה הרניה קטנה + חשד לכיב בצל התריסריון בבדיקת גאסטרוסקופיה אובחן אזופגיטיס בדרגה 2 בבדיקת קולונוסקופיה נלקחו ביופסיות ואלו התוצאות A) Fragments of colonic mucosa associated with moderate monomuclear infiltration of lamina propria. B) Melanosis coli. אתמול עשיתי בדיקת סי טי בטן ועדיין אין בידי תוצאות אני כרגע מקבלת כדורי לוסק אני מרגישה מאד לא טוב, הרגשה של חנק, וכאבים מפי הטבעת ועד לחזה כמו כן אני חלשה ועייפה מאד בתודה ובברכה דליה

מנהל פורום כירורגיה