טחורים בהקשר עם אוטם שריר הלב

דיון מתוך פורום  כירורגיה

07/09/2000 | 19:44 | מאת: ברוך פישלר גיל 53

לדר" ויזר שלום רב!!!!!! מהירות התשובה שלך לשואלים ראויה לציון לשבח!!!!!!!!! אני בן 53 סובל מטחורים מספר שנים בזמן יציאה הם בולטים החוצה וכעבור מספר שעות חוזרים פנימה הטחורים שלי מדממים לזמן מסויים לא ארוך ומפסיקים. בתאריך 18.4.2000 ארע מצב שהוגדר כאוטם שריר הלב. בוצע צנטור הוחדר בלון ולאחר מכן הוחדר סטנד כעט המצב תקין אני תחת תרופות שאלתי היא האם יתכן והאם מישהו חקר בעבר שהתקף הלב נוצר כתוצאה מתסחיף של קריש דם שנוצר באזור הטחורים והמשיך לנדוד עד שהגיע ללב וגרם לאוטם שאלתי היא האם ייתכן שטחורים יכולים לגרום להתקף לב? בברכה --ברוך פישלר

08/09/2000 | 17:34 | מאת: ד"ר א. ויזר

שלום ברוך, ראשית ברצוני להודות על מחמאותיך, אני מנסה להענות לפניות תוך 24 שעות. לשאלתך: צר לי לשמוע על ארוע הלב שלך, אתה אדם צעיר יחסית לכך אם כי הסטטיסטיקה מאשרת ירידה בגיל של התקפי לב, אך קשה מאד לקשור את שתי המחלות. סימפטומים באזור פי הטבעת שאתה מתאר אכן יכולים להיות של טחורים, העינין לרוב קשור לפעילות מעיים, עצירות, עליה בלחץ בתוך הבטן ועוד. קריש דם הנוצר בטחורים לרוב ניספג ונעלם במקום. כדי שקריש כזה יגיע לעורקי הלב עליו לעבור דרך ורידי הבטן ,כבד, וריד החלול התחתון, חדר הימני של הלב, ראות וחזרה לחדר שמאלי של הלב ומשם לעורקי הלב. דרך זו הינה בלתי אפשרית ! היות והקריש היה נתקע בראות או בכבד. יש תסחיפים שנוצרים באגן, באזור הגפיים וכד' אשר גורמים לתסחיף ראתי, גם זה מצב רפואי העלול לגרום מוות. מקווה שעניתי לשאלתך בדוק את נושא הדמום שיש לך וטפל בטחורים בברכה דר' ויזר

מנהל פורום כירורגיה