אזופגיטיס דרגה 2

דיון מתוך פורום  כירורגיה

08/06/2000 | 12:37 | מאת: ענת

שלום רב בבדיקת גאסטרוסקופיה אובחן אזופגיטיס בדרגה 2 ניתן לי לוסק 20 מג פעמיים ביום ונשלחתי עתה לסי טי בטן ברצוני לברר א) מה זה אזופגיטיס ומה משמעות הדרגה? ב) האם זו מחלה הניתנת לריפוי? ג) מדוע יש לבצע גם בדיקת סי טי. במה היא יכולה להוסיף לכל ממצאי הבדיקות האחרות? (עברתי מספר בדיקות: (קולונוסקופיה, סקירת בטן,סיגמואוסקופיה וגאסטרוסקופיה) בתודה מראש ובכבוד רב ענת

08/06/2000 | 17:34 | מאת: דר' א. ויזר

שלום ענת לפי הסוללה של הבדיקות שעברת אני מנחש כי סיבלך רב, וכי הרופא הבודק אותך מחפש סיבות לתלונותיך אשר לא פירטת במכתבך כאן. אסופגיטיס היא ממצא שכיח במבוגרים וניגרמת על ידי רפלוקס=כניסה של מיצי קיבה לתוך הוושט בעיקר לאחר ארוחות גדולות. הדבר גורם לצרבת, לעיתים כאבים ברום הבטן ובחזה אשר דומים לתעוקת לב. רופא גסטרו אשר בודק בעזרת מכשיר את הקיבה מזהה את תוצאות הפעילות החומצית על דופן הוושט ולפי הנזק לדופן קובע את מידת האזופגיטיס. הדרוג נע מ-0 ועד ל-4 דרגה 2 היא בינונית ומצביעה על תהליך כרוני קל. לרוב תופעות אלו מטופלות בעזרת תרופות ודיאטה, וארוחות קטנות בכמותן. אם נשלחת לבצע גם ct אני משער כי הרופא אינו בטוח כי האיבחון של אסופגיטיס הוא המקור לצרות. חיזרי אלינו עם פרוט תלונותיך ותוצאות הבדיקות ובינתיים לאכול מעט יותר, לשבת או ללכת כשעה לאחר ארוחה, ולא לשכב. מקווה שלא פגמתי בארוחות חג השבועות חג שמח דר' א. ויזר

מנהל פורום כירורגיה