ניתוח גב בגיל 77

דיון מתוך פורום  כירורגיה

06/02/2000 | 22:41 | מאת: רני

שלום! 6.2.00 אבא שלי עבר ניתוח בעמוד השידרה בגב ובלשון המעטה......הוא לא כ"כ הצליח ועכשו המנתח טוען שצריך עוד אחד נוסף, כמובן לא בגלל חלילה שזה לא הצליח אלא בגלל ש,פתאום, צצה סיבה נוספת, הבעיה העיקרית היא גילו המופלג של אבי להערכתי לניתוחים שכאלו...הוא בן 78, מה דעתך???? בברכה רני

06/02/2000 | 23:00 | מאת: ד"ר ישראלית

שלום , אינני אורטופד או נוירוכירורג ולכן תשובתי תתייחס רק לכירורגיה כללית: גיל לכשעצמו אינו מהווה הוריית נגד לניתוח ! הגיל הכללי של האוכלוסיה עולה בהתמדה ומרבית הניתוחים מבוצעים באנשים מבוגרים. לא נדיר למצא בני 80 ואף בני 90 בין המנותחים. יש לשקול את מצבו הבריאותי ואת התפקוד הכללי של אביך: תפקוד כלייתי לבבי ונשימתי. האינדיקציה לניתוח לא ברורה דיה-האם מדובר בכאבים ? הפרעה תפקודית? שיתוק ? גידול? לכל ניתוח הסכנות שלו ולכל מצב החסרונות שלו. בקשו הסבר מספק מהמנתח לגבי הסיכון והסיוכוי. בהצלחה.

18/02/2000 | 19:01 | מאת: אורלי

לרני שלום!!!! כמי שעברה שלושה ניתוחי עמוד שדרה בגיל יחסית צעיר (בין גיל 20 -ל 40), אני רוצה להזהיר אותך מלהכנס למעגל הבלתי מסתיים הזה של ניתוחי גב. כל ניתוח גורר בעקבותיו שיפור מסויים בלבד, לאחר תקופה הסימפטומים חוזרים ברמה זו או אחרת על עצמם, אבל אם נצרף אותם לצלקת הניתוחית הקיימת הרי שבצורה אובייקטיבית המצב מוחמר. לרופאים היום אין בעייה גדולה להמליץ על ניתוח, הניתוח והאישפוז הם של מספר ימים בלבד, מי שצריך להתמודד עם שיקום ארוך וכואב הם המנותחים עצמם ובני משפחותיהם. אני יכולה לומר לך לאחר התנסות מאד כואבת כי המערכת הרפואית איננה בנוייה היום לתמוך בפונקצייה הזו, ולכן, הייתי ממליצה לך על ניתוח רק אם הדבר הוא קיומי. כלומר, בעייה של גידול , שיתוק , אובדן שליטה על סוגרים וכו'. לרופאים יש נטייה לנתח ואחר כך בעברית שאינה מחמיאה הם טוענים שאין להם מספיק נסיון עם שניים /שלושה /ארבעה ניתוחים, ולך אתה......ותמצא מי שיטפל באבא שלך אחר כך.......תאמין לי שזה קשה לאללה,.....ואני אומרת את זה כבחורה צעירה .אם תרצה פרטים נוספים אתה מוזמן ליצור איתי קשר.

18/02/2000 | 19:03 | מאת: אורלי

לרני שלום!!!! כמי שעברה שלושה ניתוחי עמוד שדרה בגיל יחסית צעיר (בין גיל 20 -ל 40), אני רוצה להזהיר אותך מלהכנס למעגל הבלתי מסתיים הזה של ניתוחי גב. כל ניתוח גורר בעקבותיו שיפור מסויים בלבד, לאחר תקופה הסימפטומים חוזרים ברמה זו או אחרת על עצמם, אבל אם נצרף אותם לצלקת הניתוחית הקיימת הרי שבצורה אובייקטיבית המצב מוחמר. לרופאים היום אין בעייה גדולה להמליץ על ניתוח, הניתוח והאישפוז הם של מספר ימים בלבד, מי שצריך להתמודד עם שיקום ארוך וכואב הם המנותחים עצמם ובני משפחותיהם. אני יכולה לומר לך לאחר התנסות מאד כואבת כי המערכת הרפואית איננה בנוייה היום לתמוך בפונקצייה הזו, ולכן, הייתי ממליצה לך על ניתוח רק אם הדבר הוא קיומי. כלומר, בעייה של גידול , שיתוק , אובדן שליטה על סוגרים וכו'. לרופאים יש נטייה לנתח ואחר כך בעברית שאינה מחמיאה הם טוענים שאין להם מספיק נסיון עם שניים /שלושה /ארבעה ניתוחים, ולך אתה......ותמצא מי שיטפל באבא שלך אחר כך.......תאמין לי שזה קשה לאללה,.....ואני אומרת את זה כבחורה צעירה .אם תרצה פרטים נוספים אתה מוזמן ליצור איתי קשר.

מנהל פורום כירורגיה