אבנים בכיס מרה

דיון מתוך פורום  כירורגיה

01/06/2000 | 21:56 | מאת: דורון

מזה מחצית שנה אני סובל מהתקפי כאבים עזים המעירים אותי משנתי בלילה. דפוס הכאב הוא כאב חד כמו דקירת סכין, ממושך וללא אפשרות לשיכוכו באמצעי שיכוך כאב מקובלים. לאחר שנשללה בעיה אורטופדית ומפוי עצמות יצא תקיןולאחר התעקשותי הופניתי ל - CT ובה אובחנו לי אבנים בכיס מרה. השאלה שלי האם כאבים מסוג זה הינם סימפטום לאבנים בכיס מרה, כמו כן באלו שיטות ניתן להסיר את האבנים מכיס המרה. בתודה דורון

02/06/2000 | 13:47 | מאת: דר' א. ויזר

שלום דורון כאבים בבטן עליונה ימנית יכולים להגרם מחצצת המרירה(אבנים בכיס המרה) איבחון הנושא נעשה בעזרת סונר-אלטראסאונד או כפי שאתה עשית ב CT בסיפור שלך חסרים פרטים לדוגמא גיל, האם קיים קשר לאוכל, בחילות, הקאות, חום לפני שניגשים לטיפול יש לוודא כי הכאבים ניגרמים מהאבנים. ולכן המלצתי שתפנה לכירורג באזור מגוריך לבדיקה ולאיבחון במידה ואכן הבעיה הינה חצצת המרירה יש לבצע כריתת כיס המרה כיום בכל המרכזים הרפואיים הדבר מבוצע בשיטה לפראסקופית - ללא פתיחת הבטן. בהצלחה דר' ויזר

02/06/2000 | 14:12 | מאת: דורון

אל דר' אלי ויזר , שלום רב. תודה רבה על תשובתך, הייתי מעונין להשלים מס' פרטים בקשר לפנייתי הראשונה. אני בן 33, הכאבים ממוקמים באזור השכבה הימנית בגב עם הקרנה לצד ולכיוון חזה ימני. כאשר הכאבים מופיעים אינני יכול לבצע אף פעולה כמו שינה, שכיבה, אכילה ולמעשה אני באותו שלב מתפתל ומחכה להפוגה בכאבים כאשר זמן ההמתנה יכול להיות בין 8 - 16 שעות. לאחר מכן אני ממשיך להרגיש כאבים עמומים באותו איזור עד להתקף הבא שיכול להגיע בממוצע בין שבוע לשבועיים לאחר מכן. אין קשר בין הופעת הכאבים לבין אוכל ואין תופעות של הקאות או בחילות ולא חום. אודה להתיחסותך , כמו כן במידה ואכן מדובר בחצצת המרירה האם יש צורך בכריתה מלאה של כיס המרה כפי שציינת, או רק בהסרת האבנים. בתודה מראש דורון

מנהל פורום כירורגיה