טחורים

דיון מתוך פורום  כירורגיה

30/05/2000 | 10:41 | מאת: ברוך ג'מילי

הכתבה בנושא מאת ד"ר ויזר מתארת מצב בו טחורים פנימיים "צונחים" ולאחר מכן ייתכן מצב בהם נוצר כריש דם והטחורים הופכים לקשים. ברצוני לשאול: 1. האם ייתכן שטחורים יצנחו ומיידים יווצר כריש דם? 2. האם ייתכן עי טחורים צנחו קודם לכן, אך לא הרגשתי בכך? 3. האם מצב כזה בוא טחורים הופכים לקשיחים חיצונית פתיר גם באמצעי שאינם מחייבים ניתוח (בין אם מרפאתי או בב"ח)? בתודה ובברכה, ברוך ג'מילי נ.ב. כמובן שאינני ברוך האמיתי...

30/05/2000 | 19:13 | מאת: דר' ויזר

שלום ברוך לרגע חשבתי שאני עונה לשאלה של ברוך ג'מילי הידוע.... מקווה שאינך משאיר גרפיטי על קירות... וכעת לשאלתך א. אכן טחור פנימי שצונח עלול ליצור קריש בתוכו הדבר יכול להווצר תוך שעות ספורות. המנגנון של יצירת הקריש הינו שהטחור "נחנק" על ידי שרירי פי הטבעת וכך הדם שבתוך ורידיו אינו יכול לזרום ונוצר קריש דם. הטחורים הפנימיים מצופים על ידי רירית מעי אשר אינה רגישה לכאב ולכן יתכן כי לא תחוש צניחה כזו, רק תחושת אי נוחות.זה גם מאפשר לנו לטפל בטחורים הפנימיים ללא הרדמה. רוב הכאבים ניגרמים מטחורים חיצוניים אשר מכוסים על ידי עור שרגיש לכאב ולכן לא ניתן לטפל בהם ללא הרדמה אפידורלית או כללית. לסיכום שאלתך מצביעה על הבנה או התנסות אישית לא נעימה מאחל רפואה שלמה דר' ויזר

31/05/2000 | 00:12 | מאת: ברוך ג'מילי

ראשית תודה על התשובה הזריזה והמלאה. אכן ההתנסות איננה נעימה. מה דרך הטיפול המומלצת למצב זה? אני מניח שזה נדוש אך קח בחשבון כי אני אעדיף לעין ערוך טיפול שלא דורש ניתוח או אפילו מפגש עם רופא. שוב תודה רבה.

מנהל פורום כירורגיה