שבר חוזר

דיון מתוך פורום  כירורגיה

29/05/2000 | 00:19 | מאת: אילן

שבר חוזר בדופן הבטן, מהו הפתרון המומלץ ?

29/05/2000 | 09:17 | מאת: ד"ר ישראלית

בן כמה מה גודל השבר מי הפונה.- מבוגר בן 90 שבר גדול-חייה עם זה צעיר בן 18 שבר גדול-תיקון. בת 20 על אחת כמה וכמה... בן 40 פקיד שבר בינוני לא מפריע ביום יום-לא דחוף... בקיצור פרטים נוספים. באופן עקרוני הישנות ניתן (לא בהכרח) לתקן עם רשת... שלומי

29/05/2000 | 19:15 | מאת: דר' ויזר

שלום אילן הרשה לי להוסיף מעט מידע על מכתבו של דר' ישראלית. בקע או שבר חוזר הינו פתח בדופן הבטן במקום של צלקת ניתוח קודם. לרוב מופיע באזור מוחלש אשר נותח בעבר עם או ללא סיבוכים של זיהום. מצב זה אינו מחייב טיפול אלא אם החולה מבקש זאת או הינו גורם לכאבים ואי נוחות. גורמים נוספים בהחלטה לטיפול הינם גיל החולה ומחלות נוספות. הטיפול הינו לרוב ניתוח בקרוב תפורסם באתר כתבה בנושא של בקעים. אם רצונך ביותר פרטים תיצור קשר לכתובת הדואר שלי ותעביר יותר פרטים ואשמח לענות אלכס

01/06/2000 | 18:55 | מאת: משה

בתגובה לאילן מיום 29-05-2000 כותב ד"ר ויזר, כי יש לערוך נתוח רק באם בקע זה גורם לכאבים, מיחושים, ורק אם החולה מבקש. האם השיקול של החולה צריך להתמקד גם באפשרות של כליאת מעיים במקום זה?

מנהל פורום כירורגיה