אי נוחות באיזור פי הטבעת

דיון מתוך פורום  כירורגיה

03/09/2000 | 11:53 | מאת: חמי

שלום רב, אני בן 36 בריא בד"כ בזמן האחרון יש לי כמעין רטיבות מתמדת באיזור פי הטבעת ולעיתים אני חש אי נוחות (לא כאבים) באיזור. יש לציין שאני לא סובל משילשולים ויש לי בין 1 ל-2 יציאות ביום תקינות וכמובן אני דואג לניקוי והיגיינה לאחר כל יציאה אך בכל זאת הרטיבות מופיעה וזו תחושה כאילו לא ניגבתי את עצמי כמו שצריך...... האם יש לכם מושג ממה זה יכול לנבוע? בברכה, חמי

03/09/2000 | 18:25 | מאת: ד"ר א. ויזר

שלום חמי, הפרשה באזור פי הטבעת יכולה להיות תקינה, המעי מפריש נוזל באופן קבוע ולכן האזור של פי הטבעת יכול להיות עם לחות. אם הדבר מופיע בכמות גדולה הדבר יכול לנבוע ממספר סיבות: ישנם פוליפים במעי הגורמים להפרשה גדולה יותר, טחורים פנימיים המתבלטים והרירית המצפה אותם עלולה לגרום להפרשה . אם הדבר מציק לך רצוי לפנות לבדיקה על ידי כירורג, ויתכן שיומלץ לבצע אנדוסקופיה בה מנסים לאבחן את הסיבה. דר' ויזר

מנהל פורום כירורגיה