קשירת טחורים

דיון מתוך פורום  כירורגיה

02/09/2001 | 11:21 | מאת: שושי

שלום רב, שתי שאלות לי: 1. מדוע הפרוצדורה נקראת קשירה, האם זו לא צריבה באינפרא-אדום ? 2. האם בעיית הטחורים עלולה לשוב בשנית לאחר "קשירתם" ? המון תודה...

02/09/2001 | 19:16 | מאת: ד"ר א. ויזר

שלום שושי, מקווה שקראת את החומר על כך באתר שלנו באגף כירורגיה, קשירה כשמה כן היא דרך אנוסקופ מבצעים קשירה עם גומיה מיוחדת של טחור או שניים בתוך פי הטבעת. צריבה עם חום היא פעולה שונה מעט אך דומה במהותה לקשירה. טחורים אצל אדם חי עלולים לחזור לאחר בצוע פעולות אלו. וגם לאחר ניתוח דר' ויזר

מנהל פורום כירורגיה