גוש במנובריאום

דיון מתוך פורום  כירורגיה

02/09/2000 | 12:13 | מאת: עפרה

שלום רב , משנת 1996 אני ממששת גוש באזור הסטרנום. בבדיקת CTשעשיתי לא היה שום ממצא והיה כתוב שזהו "ואריאנט התפתחותי". לא נראה שום תהליך פולשני וכד'. הייתי מבקשת לדעת מה זה אומר והאם עלי לדאוג , וכן איזה סוג מעקב עלי לבצע. הייתי שמחה לקבל גם מקור כלשהו לקריאה על כך באינטרנט. אני בת 37 + 2 ילדים ואינני סובלת משום מחלות. פרט לניתוח קיסרי אחד - איל לי שום הסטוריה ואני בריאה ( קצת משקל עודף). תודה רבה על ההיענות.

02/09/2000 | 18:42 | מאת: ד"ר א. ויזר

שלום עופרה, קרוב לודאי שמדובר בפגם אנטומי מולד כלשהו לפי תאורך קשה לכוון לנושא המתאים. אין בכך כל סכנה אני מניח כי את יודעת מכך כבר שנים רבות. מי שעיסוקו בנושא הם כירורג של חזה ולב. אם הדבר מדאיג אותך תוכלי לקבל מידע ואיבחון מכירורג כזה. דר' ויזר

02/09/2000 | 23:14 | מאת: עפרה

לד"ר ויזר - תודה רבה על תשובתך! כשקראתי שוב את תשובת ה - CT נכתב : " יש לציין דפורמציה קלה של בית חזה עליון באזור מנובריאום של סטרנום, אשר נראה מעוות ומונח באלכסון.לסכום : דפורמציה של סטרנום באזור המנובריאום,קרוב לודאי מדובר בוריאנט התפתחותי. לא הודגמו גושים חשודים או הרס גרמי ". אני התחלתי לחוש בגוש זה רק ב - 1996. אינני "מכירה " אותו בצעירותי ומכאן נבע החשש. האם יכול להיות שדבר זה נוצר בגיל מאוחר יותר בחיים? ולמה? ( לא מצאתי בפורומים אלה כירורג חזה ולב... ) בתודה רבה על ההיענות - עפרה

מנהל פורום כירורגיה