דחוף- ניתוח מחרותיים

דיון מתוך פורום  כירורגיה

29/08/2001 | 17:30 | מאת: עופרה

ביום שישי אני אמורה לעבור ניתוח לפרסקופי לכריתת דרמואיד מהשחלה. קראתי את מה שכתבת לגבי הפסקת עישון לפני ניתוח. גם אני מעשנת (כמעט קופסא ליום) וכשנשאלתי על כך נאמר לי שזה לא ממש טוב אבל לא אמרו כלום לגבי סיכונים או השלכות. אנא אמור לי מה יכולות להיות ההשלכות לכך. אני צמצמתי את מס' הסיגריות ביותר מחצי בשבוע האחרון (מאז שנודע לי על הניתוח). האם יש לכך משמעות? האם יש משמעות לכך שיום לפני לא אעשן כלל? אנא ענה לי בהקדם כי עכשיו אני בלחץ והניתוח ביום ו'.... תודה מראש עופרה.

29/08/2001 | 21:01 | מאת: ד"ר א. ויזר

שלום לעופרה ה"לחוצה" נכון שעדיף להפסיק את העישון לפני הניתוח מס' שבועות ורצוי גם לא לחזור אך עדיף עוד יותר להרגע ולהגיע לניתוח פחות לחוצה, אם את אישה בריאה קרוב לודאי כי הכל יעבור בשלום יתכן כי תשתעלי יותר לאחר הניתוח ויתכנו סיבוכים בראות אך הדבר בסיכוי נמוך. בהצלחה דר' ויזר

מנהל פורום כירורגיה