וורידים

דיון מתוך פורום  כירורגיה

02/09/2000 | 11:39 | מאת: אירן

דר רז שלום אשמח אם תוכל לתת לי תשובה על שתי שאלות. 1)אני בת 35 וסובלת מוורידים ברגליים בצורה מאוד לא סטטית שמפוזרים על כל אורך הרגליים.לפני הריון השלישי עברתי סקלוריזציה ששיפר את המצב באופן זמני אך אחרי לידה לא רק שחזרו,חזרו בגדול. פרט לכאביים נושא האסטטיות מאוד מפריעה לי.אשמח לדעת על טיפולים חדשים בנושא,ואם מדובר באי ספיקת שסתומים ניתן לעבור שוב סדרה של זריקות או לא? 2)האם טיפול בליזר במצבים האלה עוזר?

02/09/2000 | 18:50 | מאת: ד"ר א. ויזר

שלום אירן, צר לי אך אינני דר' רז. שאלותייך צריכות להיות מופנות לכירורג כלי דם, אנסה לענות מעט ניתן לחזור על טיפולי כגון סקלרוזציה, היות ואת בחיים והגוף מיצר כל הזמן כלי דם חדשים יכולים להופיע לאחר טיפול ורידים חדשים, המנגנון דומה והבעיה היא בשסתומי הורידים הראשיים. טיפולים חדשניים עם אור - פותודרם, לעיתים עוזרים בנימים זעירים. הפתרון במקרה שלך הוא להיות בקשר עם כירורג כלי דם ולקבל עצה מקצועית לאחר בדיקה יסודית. דר' ויזר

21/11/2001 | 21:10 | מאת: גרסיה בוטבול

שלום שמי גרסיה ואני בת 60 אני סובלת מבעיות וורידים וכלי דם ברגליים. יש לי התכווצויות לעיתים תכופות. מה ניתו לעשות?

מנהל פורום כירורגיה