כיס מרה

דיון מתוך פורום  כירורגיה

27/08/2001 | 23:08 | מאת: דנה

שלום רב, לאחר ניתוח להוצאת כיס מרה - האם משתנה איכות החיים, האם יש להימנע ממאכלים מסויימים וכיצד ניתן למנוע היווצרות אבן בכיס המרה. מהו תפקידה של כיס המרה (מעבר לעזרה בעיכול וספיגת השומן)? תודה מראש, דנה

28/08/2001 | 16:43 | מאת: ד"ר א. ויזר

שלום דנה, לא כיס המרה הוא האשם אלא כיס המרה הוא חלק מצינורות המרה המקשרים בין הכבד לדרכי העיכול, דרכם מופרשת המרה אשר היא פסולת לתוך המעיים מיצי המרה משמשים את מערכת העיכול בפרוק המזון, כיס המרה הוא תחנה בדרך בה המרה נוטה לשקוע ולהתגבש וליצור אבנים כמו בקומקום. כאשר מוציאים את כיס המרה עם האבנים אין לרוב כל נזק או נכות להמשך חים בריאים. ניתן לאכול כל דבר. דר' ויזר

30/08/2001 | 12:14 | מאת: דנה

לד"ר ויזר שלום, תודה על תשובתך. כל טוב, דנה

מנהל פורום כירורגיה