צירוזיס - מחלת כבד

דיון מתוך פורום  כירורגיה

27/08/2001 | 13:37 | מאת: משה

שלום רב , אבי מאושפז בבית חולים זה יומיים , היתה לו התמוטטות עקב בריחת דם למערכת העיקול לאחר בדיקות אבחנו שמדובר במחלת כבד קשה שנקראת " צירוזיס " לא הצלחתי להשיג עליה חומר באינטרנט : 1. מה משמעות המחלה וסיכוניה ? 2. מהם דרכי הטיפול ?

28/08/2001 | 16:52 | מאת: ד"ר א. ויזר

שלום משה, צירוזיס או באנגלית cirrhosis - שחמת או צמקת של הכבד היא תוצאה של דלקות כבד או שתיינות. מחלה זו גורמת לבעיה במעבר דם בכבד וכתוצאה מכך לדליות ורידים במערכת העיכול בעיקר בוושט. ומכאן הדימום במערכת העיכול. תוכל למצוא חומר על כך דרך מנוע חיפוש google הקש את המונח באנגלית. דר' ויזר

29/08/2001 | 14:23 | מאת: משה

שלום רב לך , 1. איזו בדיקה יכולה לאבחן את אחוז אי תפקוד הכבד אם בכלל ? 2. בהנחה שהכבד במצב קשה , מהן האופציות לטיפול חוץ מהשתלה ? 3. איפה בארץ מתבצעות השתלות כבד וכיצד מתחילים בתהליך הרישום ? תודה , משה.

מנהל פורום כירורגיה