colon interposition of esopagos

דיון מתוך פורום  כירורגיה

30/08/2000 | 13:45 | מאת: יאיר בצ

ד"ר נכבד! אבקש לקבל פרטים על ניתוח colon interposition of esopagos ועל תופעות שלאחריו בתודה מראש: יאיר ב.צ

30/08/2000 | 18:49 | מאת: ד"ר א. ויזר

שלום יאיר, הנושא רחב מידי מכדי לענות תשובה קצרה. כריתה של הוושט משאירה קטע של מרחק בין הפה לקיבה, יש מספר שיטות לגשר על מרחק זה: העלת הקיבה לחזה, או לקיחת קטע מעי דק או מעי גס וחיבורו בין אזור הלוע לקיבה. זה באופן כללי מאד הניתוח, תופעות הלוואי אח"כ תלויות בסוג הניתוח, גיל, סוג המחלה ועוד. זה אינו ניתוח פשוט ואם רצונך ביותר פרטים תצטרך למסור יותר מידע דר' ויזר

31/08/2000 | 10:47 | מאת: יאיר בצ

דר' נכבד! תודה על תשובתך. לשאלתך, הסיבה בגללה אני מתעניין בנושא, היא שאני עברתי את הניתוח לפני 8 שנים. לאחר הניתוח הופיעו מס' שינויים, כגון חוסר בסוכר ולאחרונה חוסר בברזל. אני מעוניין לדעת האם יש אפשרות שהתופעות הנ"ל הינם כתוצאה מהניתוח.

מנהל פורום כירורגיה