יתכן אבן בשלפוחית השתן

דיון מתוך פורום  כירורגיה

30/08/2000 | 02:37 | מאת: עדן פרי

שלום , שמי עדן בת 52, בשבוע האחרון סובלת מכאבי גב תחתון. הייתי במיון ליילה שלם, עברתי בדיקות ,,ואף צילום גב, הבדיקות הראו דם בשתן. היה חשד לאבן בשלפוחית השתן, נבדקתי על ידי כמה רופאים, בדיקה ידנית, ולבסוף החליטו לשחרר אותי קיבלתי זריקה תת עורית, בשריר נגד כאבים. למחרת הכאבים חזרו לא באותה עוצמה, ולכן חזרתי למיון לפי בקשת הרופאים . שוב ניבדקתי בדיקות ידניות בלבד, ושוב קבלתי זריקה. לצערי הכאבים בגב תחתון עדיין קיימים ואני לא יכולה לשבת זמן רב לכל היותר חצי שעה. ואז אני חייבת לשכב. אגב הצילום לא הראה שום בעיה בגב. אני חשה שמשהו לא בסדר, ועצם שיש דם בשתן זה מדאיג אותי מאוד, מהסיבה שאני קטועת רגל עקב תאונת דרכים. וקשה לי פיזית כל המצב החדש בגב.הרופאים היתייעצו בניהים אם לאשפז או לא, והוחלט שלא. האם אפשרילקבל דם בשתן אם יש אבן בשלפוחית השתן? וכתוצאה מכך לקבל כאבים חזקים בגב תחתון? מה עלי לעשות,,אני אובדת עיצות ,,אנא עיזרו לי והגיבו לפנייתי כתמיד תודה על ההקשבה עדן

30/08/2000 | 18:53 | מאת: ד"ר א. ויזר

שלום לך עדן, צר לי על הסבל אך נראה כי בעיתך לא תיפתר בחדר מיון. אבן בשלפוחית השתן בהחלט יכולה לגרום כאבים אך זה נדיר. תאור הכאב שלך מתאים לי יותר לבעית גב תחתון. יתכן כי על רקע הפגיעה ברגל נוצרו בעיות בגב. הבדיקה המתאימה לכך היא CT של עמוד השדרה המותני והאגן. עם בדיקה זו תפני לאורטופד. בנוגע להמצאות דם בשתן תוכלי להתיעץ עם האורולוג. מקווה שעזרתי מעט דר' ויזר

30/08/2000 | 19:56 | מאת: עדן פרי

לד"ר ויזר שלום ברצוני להודות לך על תגובתך המהירה שעזרה לי לקבל תמונת מצב על בעייתי. אפעל לפי דבריך ואמשיך לקבל טיפול מחוץ למיון. תודה עדן

30/08/2000 | 19:58 | מאת: עדן פרי

לד"ר ויזר שלום ברצוני להודות לך על תגובתך המהירה שעזרה לי לקבל תמונת מצב על בעייתי. אפעל לפי דבריך ואמשיך לקבל טיפול מחוץ למיון. תודה עדן

מנהל פורום כירורגיה