וריקוצלה

דיון מתוך פורום  כירורגיה

25/07/2001 | 18:35 | מאת: יעל

אני ו בעלי מנסים להיכנס להריון כבר שנה ו ללא הצלחה.לפני 8 חודשים בעלי עבר בדיקת זרע ו גילו ש יש לו מספר גבוה של לייקוציתים-כ 6 מיליוןתלאחר ש הוא עבר טיפול ע"י אנטיביוטיקה ,בדיקת הזרע שלו הייתה נורמלית.עכשיו גילו ש יש לו וריקוצלה .השאלה שלי היא האם הוא עדיין צריך לעבור ניתוח כש הזרע שלו בסדר(תנועתיות,ריכוז וכו"),או ש יש לי סיכוי להיכנס להריון גם בלי ניתוח? תודה מראש.

25/07/2001 | 20:03 | מאת: ד"ר א. ויזר

שלום יעל, לרוב אם ספירה , תנועתיות וכד בסדר אין צורך בניתוח, לעיתים אנו מגלים זאת רק בסונר ללא ממצא או הפרעה כלשהי. צריך לנסות ולא להתיאש במידה ולא תהיה הצלחה יש לשקול ניתוח. דר' ויזר

מנהל פורום כירורגיה