לאחר ניתוח בקע מפשעתי

דיון מתוך פורום  כירורגיה

16/02/2016 | 20:31 | מאת: אבנר

לפני כחודש עברתי ניתוח בקע מפשעתי בשיטה הפתוחה כולל טבורי. יש לי עעדין ישנם כאבים באיזור התפר כולל הקרנת כאבים לרגלים. מבדיקה עצמית כפי שעשה הרופא ,בזמן השתעלות אני מרגיש כי ישנה בליטה שעולה ויורדת לאחר השיעול. הבליטה נבדקה(לאחר שיעול) ע"י רופא כירוגי אשר התייחס כחלק מזמן ההחלמה של הבקע. האם זה סביר שישנה התנפחות ,קטנה אמנם, אחרי שיעול או שזה כחלק מהחלמה של המקום. שאלה נוספת - לאחר ההחלמה מלאה, האם עדין בזמן שיעול תיתכן התנפחות . יש לציין שצד שמאל כלל לא מורגש בזמן שיעול.

17/02/2016 | 11:56 | מאת: ד"ר יהודה ספוליאנסקי

שלום אבנר באמת שאלה ? האם הנפיחות באזור היא תקינה או שמא הבקע חזר . פשוט להיות במעקב אצל הרופא המנתח

18/02/2016 | 13:19 | מאת: אבנר

בהמשך לשאלתי למטה. לא הבנתי את התשובה שלך. הבליטה הקטנה שעולה לי מהמפשעה (חתך של הניתוח) הינה רק בעת שיעול. באופן רגיל אין בליטה אלא כאבים שהינם פחות ממה שהייתי לפני הניתוח.

מנהל פורום כירורגיה