בקע חוזר

דיון מתוך פורום  כירורגיה

15/12/2015 | 19:07 | מאת: אבי

שלום רב. אני גבר בן 46.לפני כשמונה שנים עברתי ניתוח לתיקון בקע במפשעה מימין בשיטה הפתוחה כולל רשת. לאחרונה אני חש שוב כאבים באותו אזור במיוחד אחרי פעילות מעיים ובנוסף,אני חש כאבים גם באשך הימני אשר גם מתנפח מיד עם הופעת הכאבים. להבדיל מהפעם הראשונה שהופיע אצלי הבקע לפני כשמונה שנים,הפעם אין לי נפיחות באזור הבקע-אך יש כאבים שגם אז היו באותו מקום,לעומת זה יש לי כאבים באשך הימני שאז לא היו. שאלותיבבקשה: 1.למה הכאב במפשעה ובאשך מופיעים לאחר פעולת המעיים? 2.איך הבקע קשור לכאב שמופיע באשך ולמה האשך מתנפח? 3.איך עדיף לעבור את הניתוח לתיקון הבקע החוזר?בשיטה הפתוחה,כמו שעשיתי אז,או בשיטה הלפרסקופית ומהם ההיתרונות בשיטה המועדפת? בברכה אבי

17/12/2015 | 11:38 | מאת: ד"ר יהודה ספוליאנסקי

שלום אבי קודם כל רצוי להבדק ולראות במה מדובר . יכול להיות שיש בקע שלתוכו נדחק מעי בעת מאמץ .לאחר מכן יוחלט על השיטה הניתוחית

מנהל פורום כירורגיה