פיסורה- טיפול או ניתוח

דיון מתוך פורום  כירורגיה

23/07/2001 | 23:28 | מאת: Mr F

אובחנה לי ע"י כירורג לפני כמה חדשים פיסורה בפי הטבעת. קיבלתי ממנו הוראות לטיפול אשר כללו אמבטיה של 10 דקות- פעמיים ביום, שלאחריהן מריחת משחה בשם "פרוקטוצורין" באזור הפיסורה. הטיפול אמנם הקל על המחלה אך לא העלים אותה כליל . במסגרת עבודתי אני נאלץ לשבת שעות רבות ביום, דבר המעורר לי כל פעם מחדש את הפיסורה. אני מתמיד עדיין בטיפול אך ללא פיתרון מוחלט. שאלתי היא: האם כדאי לי לעבור ניתוח להסרת המטרד, ואם כן, כמה זמן התאוששות יש לאחר ניתוח כזה, כמה זמן נמשך הניתוח והאם מתבצעת הרדמה מקומית בעת הניתוח? אשמח אם תמליץ לי גם על דרכים נוספות לטיפול בבעיה שאולי יכללו תכשירים רפואיים אחרים. בתודה רבה מראש. Mr F

24/07/2001 | 21:14 | מאת: ד"ר א. ויזר

שלום רב, לרוב אם אין הצלחה בטיפול שמרני ניתן להגיע לניתוח הפותר במרבית המקרים את הבעיה הניתוח מבוצע בהרדמה כללית או אזורית ואחריו כשבועיים החלמה. על טיפולים נוספים תוכל לקרוא - http://doctors.co.il/surgery/article/229/ דר' ויזר

מנהל פורום כירורגיה