טחורים

דיון מתוך פורום  כירורגיה

22/07/2001 | 10:06 | מאת: עדי

שלום, אני בהריון, שבוע 38 ויש לי טחורים. מאחר והענין מאד מביך אותי, אני פונה לרופא הפורום ולא לרופא פנים-מול-פנים ... :-) בפורום רפואת נשים הפנו אותי לכאן. השאלות שלי הן - מה עושים ? האם זה יעבור לבד ? האם מספיק לשמור על ניקיון (מקלחת פעמיים ביום) או שאולי צריך יותר ? איך לדאוג שזה לא יחמיר ? אני יודעת שישנם משחות לטובת הענין, האם ניתן לקנות אותן OTC ? אם כן, מה הן ? בקיצור, כמה שיותר פרטים. אני לא רואה את עצמי הולכת לבדיקה פיזית כרגע, למרות שאני יודעת שזה לא הגיוני. תודה רבה.

22/07/2001 | 18:12 | מאת: ד"ר א. ויזר

שלום עדי, עדיין לא ניתן לטפל באופן רציני ללא בדיקה. בזמן הריון עקב הלחץ של הרחם סובלים מבעיות שקשורות לטחורים אך יש צורך באיבחון על ידי בדיקה לפני טיפול, הטיפול לרוב כולל הרגעה מקומית על ידי אמבטיות ישיבה עם מי סבון, קומפרסים מקומיים, משחות ונרות. לכן רצוי כי תבדקי על ידי כירורג (יש גם נשים כירורגיות).ותקבלי טיפול מתאים. דר' ויזר

22/07/2001 | 19:32 | מאת: תום

למה קשה להודות שבעיית הטחורים היא ברוב המקרים חסרת מרפא. אימי סובלת מהתופעה.. כבר שנים ..השתמשה בנירות, מישחות, עברה ניתוח לייזר ולאחר שעדיין המשיכה לסבול עברה ניתוח רגיל. למרות הסבל הרב שלאחר הניתוח(כמעט שבועיים של ריתוק מלא למיטה) עדיין הבעייה ממשיכה. מאוד חורה לי לראות את סבלה לאור העובדה שלא מעט אנשים סובלים מאוד מהבעייה....ורוצה לאמין שסוף סוף ימצא פיתרון אמיתי. בכבוד רב מאוד לכירוגיים בפרט, ולרופאים ביכלל, תום(ולא בציניות).

מנהל פורום כירורגיה