ניתוח כריתת כיס המרה

דיון מתוך פורום  כירורגיה

30/12/2014 | 13:20 | מאת: יובל

שלום רב, אני בן 33 ולאחרונה גילו אצלי במקרה (בבדיקת CT גב) אבן בכיס המרה ובדיקת אולט' בטן אישרה כי קיימת אבן בגודל של 2.2 מ"מ ללא כל תסמינים של כאבים. בהתייעצות בקופ"ח ובמרפאת חוץ של ביה"ח נאמר לי כי עדיף להוציא את כיס המרה כי יתכנו תופעות של דלקת וכאבים וגם בגלל גודל האבן. הלכתי לפגישת יעוץ אצל ממוחה לפני ניתוח, והוא המליץ שכיוון שגילו במקרה ואין תופעות לוואי עדיף לא לבצע את הניתוח הייתי שמח לקבל חוות דעת נוספת תודה רבה

01/01/2015 | 10:59 | מאת: ד"ר יהודה ספוליאנסקי

שלום יובל יש שתי גישות האחת - באם הממצא אקרעי - אפשר לחכות השניה באם יש ממצא של אבן - רצוי להוציא תבחר

מנהל פורום כירורגיה