אבנים בכיס מרה

דיון מתוך פורום  כירורגיה

15/07/2001 | 15:48 | מאת: תמי

הנני בשבוע 24, לאחר אשפוז שבו גילו אבנים בכיס מרה עם חשד לפנקיראטיטיס. כעת אני תחת מעקב ושומרת על דיאטה דלת שומן. האם כדאי לי לבצע את ניתוח כריתת כיס המרה מיד לאחר הלידה, או לחכות ולראות האם אמשיך לסבול מהסימפטומים? איך מבוצע הניתוח?

15/07/2001 | 18:24 | מאת: ד"ר א. ויזר

שלום תמי, שתי סיבות להמתין, הראשונה אם היתה פנקריאטיטיס, רצוי להמתין, ושנית אם תוכלי ללדת עדיף. במידה והדיאטה לא תמנע התקף נוסף אז אין מנוס אלא לנתח. מרבית ניתוחי כיס מרה מבוצעים בדרך "לפרוסקופית" ללא פתיחת בטן ורצוי לבצע זאת אחרי לידה. דר' ויזר

מנהל פורום כירורגיה