כריתת סינוס פילונדלי

דיון מתוך פורום  כירורגיה

14/07/2014 | 01:19 | מאת: יובל

שלום, אני צריך לעבור ניתוח לכריתת סינוס פינולדלי. עברתי ניתוח בעבר בקשר לכך, אך ללא הצלחה. רציתי לשאול כמה שאלות: 1. הבנתי שממש כורתים את האיזור ויהיה לי באיזור עצם הזנב ממש "חור" ואני אצטרך לטפל בעצמי שלוש שבועות עד שהפצע יסגר. רציתי לשאול אם לאחר הניתוח אוכל לשבת ואם לא תוך כמה ימים לאחר מכן כן.? 2. האם אוכל לטפל בעצמי בכל העניין של החבישה ומריחת משחות במידת הצורך או צריך אדם אחר שיעזור לי בכך? 3. הבנתי שהזמן החלמה עד שהפצע נסגר לגמרי הוא כשלוש שבועות... אני מבין שפעילות גופנית אני בטח לא אוכל לעשות, אך האם אני אוכל לעשות פעולות בסיסיות כמו ישיבה מול מחשב או הליכה יום-יומיית או שאני אהיה מרותק למיטה כל הזמן הזה..?. אשמח אם יענה לי דוקטור מומחה בתחופ שביצע כבר את הניתוח הזה כמה פעמיים, תודה.

17/07/2014 | 11:54 | מאת: ד"ר יהודה ספוליאנסקי

שלום יובל . ההחלמה היא כ 6 שבועות .לשבת תוכל לאחר יומיים ללא כל בעיה . כמו כן גם פעילות גופנית . בהחלט תוכך בעצמך לטפל באזור הניתוח

מנהל פורום כירורגיה