נפיחות/ גוש בבטן התחתונה בצד ימין

דיון מתוך פורום  כירורגיה

01/07/2014 | 22:17 | מאת: דור

שלום, אני בן 54. מזה חודשיים אני מרגיש עוויתות בבטן התחתונה בחלק משעות היום. לפני כחודש שמתי לב שיש מן גוש מאורך(באורך של כ-3 ס"מ) בצד ימין של הבטן התחתונה, מימין לטבור (אף לא סמוך אליו). הגוש הופיע באזור של צלקת מניתוח תוספתן שעברתי לפני כ-40 שנה. לפני כשבועיים התחילו מיחושים בגב התחתון לאחר ישיבה ממושכת. רופאת המשפחה שלחה אותי לבדיקות דם כלליות, בדיקות שתן ובדיקת דם סמוי בצואה. תוצאות כל הבדיקות תקינות. רופא כירורג שלח אותי ל-2 בדיקות US: 1. US של רקמות רכות בדופן הבטן התחתונה באזור הנפיחות. תוצאת הבדיקה: בלי ממצא מיוחד. אין גושים או קולקציות נוזלים. לא הודגם בקע. 2. US של הבטן העליונה. תוצאת הבדיקה: כל האיברים נמצאו תקינים. אני מרגיש שהמצב הולך ומחמיר. אילו בדיקות עלי לעבור כדי לאבחן את הבעיה? תודה

06/07/2014 | 08:32 | מאת: ד"ר יהודה ספוליאנסקי

שלום דור באם בבדיקת הכיר לא נמצא בקע בצלקת ובסונר לא נראה בקע .רצויה בדיקת רופא אורטופד

מנהל פורום כירורגיה