איך יודעים אם גוש חיצוני בגב ממאיר ?

דיון מתוך פורום  כירורגיה

28/04/2014 | 08:53 | מאת: שרי

שלום דוקטור גיליתי גוש בגב העליון של בערך1.5 ס"מ רופא עור אמר שזה גוש שומניוהפנה לכירורג כדי להוציא את הגוש השאלה איך ניתן לדעת אם מדובר בגוש ממאיר אם זה רק שומן אז למה להוציא ולהשאיר חור וצלקת בגב ? הרי ייתכן שהגוש ייספג יצוין כי היה לי בעבר גוש כזה באזור אחר בגב והוא נעלם, אולם אז בכלל לא הלכתי לרופא לאבחן את סוג הגוש כי יש לי גם נטייה לפצעים בגב וזה לא נדיר שיוצא לי פצעים קראתי שניתן לקחת דגימה עם מחט דקה לבדיקת התאים דבר שלא כרוך בפעולה כירורגית שמצריכה ניתוח השאלה האם גם צילום כמו MRI יכול לאבחן אם זה גוש שומן או גוש אחר בתודה מראש על התשובה

04/05/2014 | 16:25 | מאת: ד"ר יהודה ספוליאנסקי

שלום שני אכן אפשר לעשות הרבה דברים אבל הפשוט יותר הוא להוציא את הגוש - הוא אינו נספד אלא גדל

מנהל פורום כירורגיה