טיפול בקוליטיס באמצעות חרקים

דיון מתוך פורום  כירורגיה

29/08/2000 | 09:34 | מאת: יובל

לאחרונה שמעתי על טיפול מוצלח בקרוהן-קוליטיס באמצעות זחלים של חרקים. הטיפול הזה דומה מאד לטיפול בפצעים נקרוטיים באמצעות רימות של זבובים. אני מבקש עזרה בהשגת מידע על טיפול באמצעות זחלי חרקים ו/או קישור למטפלים המתמחים בשיטה הזאת. תודה מראש. יובל

29/08/2000 | 14:37 | מאת: רמי מור- הומאופט

שלום רב יובל. אל נא תתרגש מכל שמועה רפואית . יש לי ארכיון של " פריצות דרך מדעיות " שהתגלו כידיעות עיתונאיות בלבד. לאו דוקא במחלות מעי דלקתיות. הנושא פורסם במדור " מדע " של העתון גלובס. דווח כי באוניברסיטה מסויימת בארה"ב טופלו חולי קרוהן בבצים של תולעים פרזטיות, ומצבם השתפר עקב כך. יש דרכים אלטרנטיביות יעילות לטפל בקוליטיס/ קרוהן ולאו דוקא עם ביצי תולעים פרזטיות. אלא באמצעים שפויים יותר . בברכת רפואה שלימה רמי מור

29/08/2000 | 19:25 | מאת: יובל

תודה לך רמי, אתה מאד אדיב. אודה לך אם תוכל להיות יותר ספציפי בעניין הפרסום בגלוב'ס (תאריך משוער, אם לא מדויק) וכן בעניין האוניברסיטה בה בוצע הניסוי. כמו כן, שמעתי על טיפולים שבוצעו בארצנו עם זחלי זבובים (זבובי בשר) על פצעי נמק (נדמה לי שהצוות המבצע פועל בבית הספר לרפואה בירושלים, אך אני לא בטוח בכך). אם ידוע לך משהו על כך, אהיה מאושר ביותר אם תשתף אותי במידע. תודה מראש יובל

מנהל פורום כירורגיה