הרניה + חשד לכיב

דיון מתוך פורום  כירורגיה

14/05/2000 | 18:22 | מאת: גלי

שלום רב לפני שלושה חודשים עברתי ניתוח בעקבות פיסורה +פיסטולה+הפרשה מוגלתית שלא עברה למרות לקיחת אנטיביוטיקת מטרוג'יל במשך שלושה שבועות כאשר החלו הכאבים בפי הטבעת החלו גם כאבי בטן תחתונה , הרופאים שייכו את כאבי הבטן לתופעות לוואי של הממצאים הפרוקטולוגים +השפעת האנטיביוטיקה לאחר הניתוח אין יותר הפרשה מוגלתית אך כאבי הבטן לא חדלו ובמיוחד הם גוברים לאחר אכילה הופניתי לצילום בטן סקירה ולהלן התוצאות ושט+קיבה : יאטוס הרניה קטנה שקע בריום יציב במרכז בצל התריסריון המחשיד לכיב השאר אובחן כתקין שאלותי הן: מהו יאטוס הרניה וכיצד מטפלים בו? מהו שקע בריום בצל התריסריון ובאיזו בדיקה מאמתים את החשד לכיב? האם יתכן שתוצאות אלה גורמות לי לכאב הבטן? האם יתכן כי יש קשר בין תוצאות אלה לפיסורה+הפיסטולה שהיו לי? בתודה מראש ובכבוד רב גלי

17/05/2000 | 12:31 | מאת: ד"ר ישראלית

גלי שלום: א. לאחר שתגמרי לקרא תשובה זו גשי לקבל טיפול מרופא המשפחה ב. היאטוס הרניאה -הינו מצב שבו יש בקע (פגם/דפקט) בסרעפת (החוצצת בין חלל הבטן לחל החזה). דרך פגם זה הקיבה או יותר נכון חלק ממנה (שממוקמת באפן נורמלי בחלל הבטן) חודרים לחלל בית החזה. בד"כ נפח הקיבה שחדר לא מפריע לנשימה אך מחריף מחלה של רפלוקס-זרימת חומצת קיבה לושת. אם הפגם קטן ואין נזק לושת הטיפול הוא תרופתי (תרופות המקטינות את יצירת חומת הקיבה וכן תרופות שמחזקות שסתום קיבה-ושת. אם הפגם גדול או המצב הינו כרוני או ישנו שינוי משמעותי בושת עקב דלקת יש מקום לניתןח (לציין 97% מסתדרים ללא ניתוח) ג. שקע בתריסריון מעיד על כיב בתרסריון שנגרם גם הוא מחומציות יתר של הקיבה (ביחד עם חוסר תפקוד תקין של מסתם קיבה תריסריון). הטיפול במחלה זו זהה לטיפול בהיאטל הרניאה !!! (הרגת 2 צפורים בטיפול אחד). גם במחלה זו שיעור ההצלחה של טיפול תרופתי גבוה מאוד. מיעוט מגיע לניתוח (עקב כשלון טיפול או סיבוך). כאבי בטן נגרמים מהמחלות האלו אך לרוב ברום הבטן !!! אין קשר לפיסורה !! כפי שכתבתי ב א' - גשי לרופא משפחה/פנימי שיתחיל טיפול במחלה הפפטית בהצלחה שלומי

מנהל פורום כירורגיה