לימפומה

דיון מתוך פורום  כירורגיה

26/06/2001 | 17:42 | מאת: ליאורה

שלום, רציתי לדעת מהי לימפומה, מהם התסמינים וכחצד מאבחנים? אני רוצה לתת מספר פרטים על עצמי: בת 28, חום ממושך של כשנה, עם הפסקות, אך חזרתיות של תקופות חום ממושכות ללא הסבר. נבדקתי באשפוז בביה"ח את כל הבדיקות האפשרויות כמעט: סי טי, בדיקות דם רבות ושונות, אולטרסאונד וכו'. במהלך אחת מתקופות החום חליתי גם במחלת הנשיקה, וחשבו שכל התופעות נובעות ממחלת הנשיקה. לאחרונה שום חזר החום. זה בדרך כלל 37.3-38 מעלות, ולא יורד ללא אקמול, וגם אז זה יורד ל-37 וחוזר מהר חזרה לחום אמיתי. הרופאה שלי אמרה שהיא חושדת בכך שמדובר בלימפומה. אינני יודעת מה זה אומר, אבל זה נשמע לי רע... אולי מישהו יכול להסיר את הערפל? אני מודה לכולם מראש,ליאורה

26/06/2001 | 18:17 | מאת: ד"ר א. ויזר

שלום ליאורה, טעות עשתה הרופאה כאשר העלתה בפניך אבחנה שאין לה תימוכין, יתכן שהכל מדובר בזיהום הוירלי שעברת ועדין נמשך בצורה קלה יותר. לימפומה הינה מחלה של מע' הלימפטית של הגוף זוהי צורה של סרטן הבלוטות, לרוב מלווה בהגדלת בלוטות וכבד וטחול. כך שאם עברת סריקה של הגוף קרוב לודאי היו מבחינים בכך. בקשי הפניה לרופא פנימאי / המטולוג לצורך ברור הבעיה. מניח כי זו אינה לימפומה דר 'ויזר

26/06/2001 | 20:08 | מאת: ליאורה

ד"ר שלום, קודם כל, תודה. שנית, אכן עשו את כל הבדיקות: לפני שלושה חודשים בזמן מחלת הנשיקה האקוטית נמצא טחול מוגדל עד 5 ס"מ, לימפוציטים אטיפיים (22 %), ו-EBV IGM ברמות גבוהות הרבה מהנורמה. נוסף על כך היו גם הפרעות קשות באנזימי הכבד, שנעלמו כחודש לאחר המחלה האקוטית. יש לציין שלפני כשלושת רבעי שנה, גם כן הופיעו הפרעות קשות באנזימי הכבד, אך הן עברו ללא טיפול מיוחד (פרט להשגחה בבי"ח). כיום עדיין נותרו רמות גבוהות של הוירוס EBV IGM. אך הן נמוכות מבעבר. אנזימי הכבד הפכו להיות ברמה המינימלית ביותר בטווח הנורמלי. לגבי ה CFS- בוודאי שזו היתה אחת האבחנות הראשונות, אך בכל פעם נמצאו תופעות שאינן תואמות, וגם כעת, החום שממשיך למעלה משלושה שבועות, ללא ירידה, אינו מאפיין את מחלת העייפות הכרונית. ועכשיו, עוד שאלה ברשותך, הרופאה שלי אמרה לי שאם אקח "נקסין" וזה יוריד לי את החום, זה אמור להוות סממן לדאגה, כי אז זה מעיד על תהליך דלקתי. האם אתה מוכן להסביר לי מה כוונתה? ואגב, האם החום אמור לרדת לגמרי, או לחזור לאחר כמה שעות, כפי שקורה עם "אקמול" ודומיו? מה דעתך על כל אלו? המון תודה!

מנהל פורום כירורגיה