ניתוח הוצאת כיס מרה

דיון מתוך פורום  כירורגיה

27/08/2000 | 23:13 | מאת: גלי

עברתי ניתוח להוצאת כיס המרה לאחר שנתגלה מצבור אבנים בכיס המרה ובתעלות המובילות לכבד. הניתוח היה ניתוח פתוח הואיל וכאמור האבנים היו גם בתעלות ולא רק בכיס המרה. צילום הנקז שחובר אלי לאחר הניתוח גילה כי למרות הניתוח הקשה שעברתי עדיין נותרה אבן באחת מדרכי המרה. הרופאים מתלבטים לגבי ההליך המתאים להוצאת האבן. נראה לי כי הם נוטים להליך של ERCP (הכנסת צינור דרך הפה עד לתעלה ל"שליפת" האבן. אולם אותי הליך זה מפחיד (עברתי אותו כבר פעמיים לפני הניתוח) בעיקר לאור העובדה שמדובר בהליך מאד פולשני לאזור שספג רק לפני כשלושה שבועות ניתוח רציני למדי. הליך נוסף עליו דובר הוא הוצאת האבן דרך נקז T שעדיין מחובר עלי (גם הליך זה נראה לי מסובך למדי). שמעתי כי קיים גם טיפול של המסה אשר משום מה הרופאים לא ממש מנדבים לי מידע לגביו אולם לי הוא נשמע די אטרקטיבי הואיל ומדובר בהליך שאינו חודרני ובסה"כ אכן מדובר באבן אחת בלבד שנותרה בודדה במערכה. מה הן המלצותיך בעניין? האם אכן טיפול בהמסה אינו מומלץ כלל? האם אין סיכון בהליך של ERCP זמן קצר כל כך לאחר שעברתי ניתוח? אודה לתשובתך.

28/08/2000 | 19:59 | מאת: ד"ר א. ויזר

שלום גלי, אכן הרופאים צודקים, הוצאת האבן על ידי ercp או דרך T-Drain הוא הפתרון הטוב ביותר. נעשו נסיונות בעבר להמסה, ניפוץ עם גלי קול אך דרכים אלו לא צלחו והתוצאות אינן טובות ממליץ כי תתיעצי עם המומחים בנושא ברנטגן והכירורגים. לבצע בדיקות אלו גם לאחר ניתוח יותר טוב מאשר להכנס לניתוח חוזר. זו דעתי דר' ויזר

מנהל פורום כירורגיה