תסמונת מוצא בית החזה .T.O.S

דיון מתוך פורום  כירורגיה

20/06/2001 | 14:47 | מאת: מוטי

שלום רב. אחרי שנה וחצי של בדיקות רבות ושונות אובחן לביתי בת ה- 24 תסמונת מוצא בית החזה. או בשם הלועזי Thorcic Outlet Syndrom. בהתייעצויות עם רופאים שונים לאחר האבחון, יעצו כולם, ללא יוצא מן הכלל, לא להחפז ולבצע ניתוח, אלא למצות לפני כן עד תום סדרות רבות של טיפולי פיזיוטרפיה. מאחר והבנו כי הנושא מורכב וגם ניתוח לא בהכרח עשוי לפתור את הבעיה, כאשר מזה כחצי שנה ביתי מקבלת טיפולי פיזיוטרפיה, החלטנו ללמוד את הנושא לעומק ולכן אני פונה לפורום כדי לקבל הפנייה למקורות ספרות ורצוי בעברית בהם אוכל ללמוד על הנושא. אבקש לקבל רשימה של ספרים, מאמרים, אתרים באינטרנט, וכל ספרות רפואית אחרת בה אוכל למצוא חומר בנושא הנ"ל כדי לקבל תמונה טובה יותר ושלמה לגבי הנושא ולהכיר את כל המשמעויות של ההחלמה מה"בעיה" הנ"ל אם ע"י טיפולים פיזיוטרפיים או ע"י ניתוח. אודה להתייחסותכם לפנייתי. בכבוד רב. מוטי

20/06/2001 | 20:51 | מאת: ד"ר א. ויזר

שלום מוטי, כידוע לך באינטרנט העיברית היא שפה חורגת, קשה להאמין שתמצא חומר אך באנגלית תוכל להכנס למס' רב של אתרים ולקבל תמונה ברורה של המצב, בעיקרון היות ומדובר בבעיה שבבסיסה הוא מכני לרוב יש צורך בניתוח. להלן קישור לאתר שנותן מידע בהצלחה http://www.nlm.nih.gov/medlineplus/ency/article/001434.htm

03/02/2003 | 00:53 | מאת: חגית

הנני סובלת גם מאותה תסמונת במידה והינך רוצה יותר מידע {מידע שצברתי לצערי} אשמח לעזור לך בטלפון 08-8650700 חגית

מנהל פורום כירורגיה