חסימת מעיים ???

דיון מתוך פורום  כירורגיה

27/08/2000 | 17:52 | מאת: מ

לדר ויזר שלום. אני סובל אך ורק מעצירות שנמשכת על פני מס' ימים ועל מנת "להשתחרר" אני נוטל תרופות משלשלות. עצירות זו החלה לפני כחודשיים כעצירות קלה ותוך כשבועיים הפכה לעצירות כרונית שנמשכת עד היום. מלבד זאת מצב בריאותי הוא תקין, אינני סובל ממחלות ואינני נוטל תרופות. אין לי בחילות, יש לי תיאבון ואין לי כאבי בטן. יש לי תור לבדיקת גסטרו שהיא בעוד כחודש אך בינתיים אני מודאג מאחר שזה פוגם באורח חיי. לאור כל זאת אודה לך אם תענה לי על השאלות הבאות : האם יכול להיות מדובר בגידול ? אם ישנו גידול האם עלי להתלונן על סימפטומים נוספים ? האם יכולה להיות חסימת מעיים ? האם חסימת מעיים נוצרת אך ורק בעקבות גידול ? תודה מ' בן 31.

27/08/2000 | 18:08 | מאת: ד"ר א. ויזר

שלום מ' ראשית לא להבהל, זו אינה חסימת מעיים, חסימה לרוב מובילה לאישפוז טיפול או וניתוח. גם הסיכוי שמדובר בגידול בגילך ה"מופלג" אינו גבוה, ישנם תסמינים נוספים של ירידה במשקל דימום ועוד. פעילות המעיים מושפעת מגורמים שונים כולל גורמים נפשיים. כמובן שהינך עושה טוב כדי לבדוק זאת בעזרת הגסטרו. בצע את הברור שאני משער שיהיה תקין ואז תוותר עם בעית העצירות הכרונית בה תטפל באופן הכי טבעי שתוכל ויש אמצעים טיבעיים רבים. דר' ויזר

27/08/2000 | 21:43 | מאת: מ

תודה לך !!!!

מנהל פורום כירורגיה