האם אלה טחורים ?

דיון מתוך פורום  כירורגיה

27/08/2000 | 15:42 | מאת: סילבי

בת 28, בהריון בשבוע 34. בשבועות האחרונים הופיעו מעין כפלי עור/ גושי עור מחוץ לפי הטבעת. לא מדמם ולא כואב. האם אלה טחורים? האם יעלמו עם סיום ההריון? בתודה מראש.

27/08/2000 | 18:11 | מאת: ד"ר א. ויזר

שלום סילבי, בהחלט יתכן כי הלחץ של הרחם הגדלה בעת הריון גורמת להפרעה בניקוז של הורידים ולהופעת התבלטות של הטחורים החיצוניים אשר נראים כקפלי עור עם גודש, לעיתים מכאיבים. ממליץ כי תתיעצי עם הגיניקולוג שלך וכן העת ישיבה להרים את הרגליים על כיסא יעזור לזרימת הדם. דר' ויזר

מנהל פורום כירורגיה