ניתוח תוספתן בשיטה לפרוסקופית

דיון מתוך פורום  כירורגיה

16/06/2001 | 21:09 | מאת: זהבה טורביץ

בתאריך 140601 בשעה 03:00 נותחתי .בנתוח נמצא תוספתן מודלק -פלגמונוטי. בתאריך 150601 שוחררתי מביה"ח. באותו יום אחה"צ עלה חום גופי ל-37.8 מעלות. מאז עברו כ-24 שעות ועדיין החום נע בין 37.1 ל-37.8. כשהשתררתי מביה"ח לא קיבלתי המשך טפול עם אנטיביוטיקה נאמר לי שאין זה נהוג היום.בנגוד למצב החום התחושה של הכאבים בבטני השתפרה מאתמול. עלי לציין שרק אמש לפני שנת הלילה נעזרתי באופטלגין בשתיה והיום במשך היום לא השתמשתי במשכך או מוריד חום, החום משתנה באופן טבעי. שאלתי היא האם עלי לפנות לביה"ח כפי שנאמר לי כשהשתחררתי או שבאפשרותי להמתין כמובן באם לא תהיה החמרה הן במצב הבטן והן בדרגת החום, ואם כן עד מתי?תודה מראש ושבוע-טוב ,זהבה. נ.ב. אני בת 40

17/06/2001 | 18:26 | מאת: ד"ר א. ויזר

שלום זהבה, איחולי על הניתוח המהיר ואיחולי החלמה, לרוב צפוי חום נמוך מס' ימים לאחר ניתוח מעין זה, אם את חשה טוב, ללא כאבים מיוחדים, אם אין בחילות או הקאות ויציאות תקינות לא להתרגש מהחום אלא לעקוב במידה ועולה על 38 עד 38.5 יש לפנות למחלקה בה נותחת דר' ויזר

מנהל פורום כירורגיה