קרע דרגה שלישית בלידה מכשירנית ואקום

דיון מתוך פורום  כירורגיה

05/01/2012 | 15:48 | מאת: ליאת

איניני יודעת אם מי אני יכולה להתייעץ, אני אחרי שבוע מהלידה,עברתי לידת ואקום עקב שלב שני מאורך ולחיצות לא אפקטיביות שלי, וקרע דרגה שלישית שתוקנו בחדר ניתוח בהרדמה מלאה. אושפזתי בחדר יולדות במשך 5-6 יום בטיפול אנטיביוטיקה על מנת למנוע זיהומים בפי הטבעת (עקב יציאות צואה וניתן לי בנוסף כדור סטופיט למנוע יציאות), בבית החולים 3 ימים אחרי הלידה היה לי יום שלם של שלשולים, לאחר מכן הפסקה,מאז שחזרתי הביתה, כל פעם שאני בשירותים, יש לי הרבה יציאות ללא הפסקה, צואה רכה, השאלה שלי היא איך מתגברים על התפרים הלא נעימים?מתי הם אמורים להינמס לבד? האם כל המקלחות שאני עושה יעזרו להחלמה?אני שוטפת בפולידין, סבון מים כל פעם שהולכת לשירותים. ולמה יש לי כ"כ הרבה צואה בימים האחרונים ?האם זה אמור להיפסק- גם בשינה אני מרגישה שזה יוצא לי לבד. אשמח אם תענו לי בתודה. ליאת

08/01/2012 | 16:27 | מאת: ד"ר יהודה ספוליאנסקי

שלום ליאת אחד אחד . היציאות מסתדרות לאחר כחודש . הדבר שחשוב הוא שאין פיסטולה בין הנרתיק ובין הרקטום וכן שיש שליטה על היציאות באם התפרים לא נעימים יש לודא שאכן מדובר בתפרים נמסים . באם הם נמסים אזי לאחר כ 4 שבועות הם נופלים שטיפות הם טובות מספיק סבון

09/01/2012 | 10:05 | מאת: ליאת

הוסבר לי בבית החולים שהתפרים נמסים לבד,יש לי בדיקת ביקורת בחודש הבא ברמב"ם במרפאה כיורוגיה פרוקטולוגית לבדיקת פרוקטוסיגמואידוסקופיה קשיחה אבחנתית. לגבי היציאות-בימים האחרונים הפכו למין עצירות, צואה קשה יותר וקשה להוציא אותה כי צריך להתאמץ. מדוע הגוף משתגע כך? פעם כך ופעם כך. מרוב כל השטיפות כל פעם הפות נהיה רגיש ומגרד,אולי אפילו פטריה -מה אתה מציע לעשות? הגירוד לא קשור לתפרים אלא רק לאיבר המין .

מנהל פורום כירורגיה