הזעת יתר

דיון מתוך פורום  כירורגיה

26/08/2000 | 14:07 | מאת: אלי

אני בן 52 ועברתי ניתוח להזעת יתר לפני 27 שנים בתל השומר. מאז ועד היום אני סובל מהזעה קומפנסטורית בדרגה החמורה ביותר. בררתי במהלך השנים והתברר לי כי חלו שינויים מפליגים בטכניקות ניתוח זה וגם תופעות היתר הן מזעריות( אני למשל סובל גם מסינדרום הורנר וכן נטיה להדבקות במחלות הקשורות למערכת הנשימה) שאלתי היא האם ידוע לך על אפשרות כלשהי לתיקון המצב.

26/08/2000 | 19:13 | מאת: ד"ר א. ויזר

שלום אלי, באופן בסיסי לא חל כל שינוי בנושא, פרט לשינוי בטכניקה ואמצעים לטיפול כירורגי ללא פתיחת חזה, אם נותחת ובוצע ניתוק של העצב , אני מבין שהיה גם סיבוך של הורנר לא ניתן לשחזר את העצב. במידה והתוצאה- כפות ידיים יבשות היא טובה לא הייתי מיעץ לגעת שוב. גם אחרי ניתוח חדשני תתכן הופעה של הזעה בחלקי גוף אחרים. לזה אין לנו פתרון לעת עתה. דר' ויזר

מנהל פורום כירורגיה