צי'סטה בכבד ובדיקת קולונוסקופיה

דיון מתוך פורום  כירורגיה

03/06/2001 | 13:46 | מאת: קטי

התגלה לי צ'יסטה בכבד אני נמצאת בטיפול אצל גסטרו נישלחתי על ידו לC.T בגלל כאביי בטן עזים לאחר ניתוח שבו קוצר לי המעי הגס כמחציתו שאלתי היא זו הוא אמר שאין לדאוג לגבי הצ'יסטה אז לא לעשות כלום? זה לא יכול להתפתח? והוא שלח אותי לבדיקת קולונוסקופיה ארוכה רציתי לדעת קצת על הבדיקה , היא כואבת ,למה דרך פי הטבעת? ועוד שאלה לי כואבת לי הבטן פעם ביומיים ושאני בעבודה שום כדור לא עוזר לי איך אוכל להמשיך לעבוד באופן סדיר , אני יכולה לקבל דמי אבטלה? תודה קטי

03/06/2001 | 19:02 | מאת: ד"ר א. ויזר

שלום קטי, לא מסרת לנו את כל הפרטים, למה עברת ניתוח ואיזה חלק של המעי הגס ניכרת ומה היו תוצאות הבדיקה הפתולוגית. כאבי בטן לאחר ניתוח כזה יכולים להיות קשורים במחלתך או סיבוכים לאחר ניתוח כגון חסימת מעיים כתוצאה מהדבקויות, בכל מקרה קולונוסקופיה היא הבדיקה המהימנה ביותר לברור המעי הגס, נעשית על ידי מכשיר גמיש אופטי המוכנס לתוך המעי דרך פי הטבעת, הבדיקה מבוצעת על ידי רופא גסטרו אשר נותן לפניה זריקת טישטוש ולכן אינך חשה כל כך בכאבים. חזרי אלינו עם עוד פרטים. דר' ויזר

04/06/2001 | 09:07 | מאת: קטי

לא הגבת לי בנוגע לצ'סטה בכבד ממה היא ניגרמת , האם היא מסוכנת ????? היו לי כאבי בטן חזקים בבטן התחתונה , הלכתי לניתוח ונותחתי על הפנדציט אבל שפתחו לי את הבטן גילו לי בעיות במעי הגס אמרו לי שאצל אנשים מסוימיים כמוני הצואה לא יורדת כרגיל וניכנסת לפעמים לגוחמות ואז הגוחמה מתנפחת , ואז היתה לי בעיה במעי הגס הוא התנפח וקיצרו לי חלק מהמעי הגס הייתי מאושפזת במחלקת כירורגית א' בבית החולים מאיר , כשבועיים , וזה מה שאני יודעת , הניתוח ערך 5 שעות ועכשיו לאחר שנתיים כואבת לי הבטן שוב לפני כחודשיים נלקחתי לבית החולים באמבולנס בגלל כאביי בטן עצומים , ומאז כואבת לי הבטן , וזה מפריע לי לנהל חיים תקינים בעבודה , במשפחה שאלתי היא על הצ'סטה ואם אי פעם אוכל לנהל חיים תקינים למי אני פונה לאחר שכל מקום עבודה עושה לי פרצופים על הבדיקות הרבות שאני עושה או שכואבת לי הבטן ואני נישארת בבית??????? תודה קטי

מנהל פורום כירורגיה