ריפוי פצע ניתוחי

דיון מתוך פורום  כירורגיה

29/05/2001 | 21:17 | מאת: רות

עברתי לפני 3 שנים כריתת שד ולפני הכריתה קבלתי טיפול כימותרפי והקרנות חתך הניתוח התרפא לאט במשך שבועות של טיפול אנטיביוטי. לפני מספר שבועות עברתי כריתת שד שני,ללא טיפולים נוספים.גם הפעם פצע הניתוח עדיין מפריש,ישנה בצקת למרות האנטיביוטיקה שקבלתי. אוסיף רק ,שאני סובלת מסכרת קשה.איך אפשר להקל עלי,ולהחיש את ריפוי החתך?(הסכרת עכשיו די מאוזנת). תודה.

30/05/2001 | 20:47 | מאת: ד"ר א. ויזר

שלום רות, ריפוי פצע הינו די אינדיודואלי, הסכרת מאיטה את תהליכי הריפוי ועלולה להיות בסיס לזיהום, שגם הוא מאיט את הרפוי. (גם אם הסכרת מאוזנת) רצוי לרחוץ היטב לפחות פעם ביום ולמנוע חיכוך אפילו להשאיר פתוח ללא חבישה אם את בבית. דר' ויזר

מנהל פורום כירורגיה