מימצא בשד

דיון מתוך פורום  כירורגיה

27/05/2001 | 15:20 | מאת: חנה

ד"ר ויזר שלום, אני בת 65, עברתי בדיקת ממוגרפיה ובה גילו מימצא שפיר בשד. בבדיקה ידנית לא נתגלה דבר. לפני 3 שנים, בממוגרפיה, היה כבר המימצא הזה אך אז הרופא לא התייחס לכך. היום גדל המימצא במעט מאד והרופאים כבר כן מתייחסים אליו. האם בגילי כדאי להוציאו או מספיק להיות במעקב כל 6 חדשים?? תודה, חנה

28/05/2001 | 17:49 | מאת: ד"ר א. ויזר

שלום חנה, ממצא בשד גם אם הוא נראה שפיר בצילום אך גדל מעט רצוי להוציאו. זיכרי כי הממוגרפיה אומרת אמת רק בכ - 80 עד 90 אחוז מהמקרים. הניתוח אינו מסובך ורצוי להוציא ממצא כזה. דר' ויזר

מנהל פורום כירורגיה