בעיות צהבת והקשר לכיס המרה

דיון מתוך פורום  כירורגיה

24/05/2001 | 20:31 | מאת: מרגלית עובדיה

לפני כשבע שנים קיבלתי צהבת מסוג A מה שניקרא פטיטיס כיום קיבלתי שוב צהבת (לאחר בדיקת שתן ודם), נאמר לי שיש קשר בין הצהבת לבין אבנים ובוץ בכיס המרה שגילו לי עוד בפעם הקודמת. שאלתי : האם ניתן לקבל יותר מפעם אחת צהבת נגיפית, האם לבקש להוציא את האבנים מכיס המרה אם אפשר לקבל פרטים על כיס המרה והאם הניתוח קשה/ מסוכן? תודה מראש מרגלית

25/05/2001 | 16:25 | מאת: ד"ר א. ויזר

שלום מרגלית, לפי התאור שלך צדובר כעת בצהבת חסימתית על רקע אבנים בכיס מרה, ולא מדובר בצהבת נגיפית כפי שחלית בעבר. ניתוח כיס מרה מבוצע כיום בד"כ בעזרת לפרוסקופ ללא פתיחת בטן, יתכן שידרש ניתוח עם פתיחת בטן עקב בעיות בדרכי המרה והעובדה שיש לך צהבת מצביעה על כך. זהו ניתוח שגרתי ברוב מחלקות בבתי החולים בהצלחה דר' ויזר

מנהל פורום כירורגיה